Dan opštine Knjaževac: Knjaževac su gradili energični ljudi

Svečanom akademijom u Domu kulture, na kojoj su uručena najviša opštinska priznanja, u Knjaževcu je obeležen Dan opštine.

Prisutnima se, najpre, obratio predsednik SO Knjaževac Dragan Mančić.

“Istorija nas uči da nikada nismo bili ničiji podanici, neiskreni i podmitljivi. Siguran sam da nećemo svojim naslednicima ostaviti sliku mlakonja i neodlučnih ljudi. Knjaževac nikada nisu vukle ni lokomotive, ni prazna obećana. Knjaževac se uvek gradio zahvaljujući energičnim ljudima.”

O putu, koji je Knjaževac prešao u protekloj godini dana, govorio je predsednik opštine Milan Đokić. 

“Pre nekoliko godina mi smo najavili bitke našeg vremena – bitke protiv neasfaltiranih ulica, neuređenih škola, zapuštenih njiva. Knjaževac je svoje slatke pobede počeo da ostvaruje, jednu za drugom.”

Najviša opštinska priznanaja – Majske nagrade, ove godine dobili su Javno komunalno preduzeće “Standard”, Osnovna škola “Vuk Karadžić” i Škola za osnovno muzičko obrazovanje “Predrag Milošević”.

“Ovakve nagrade u ovim teškim vremenima, kada je kvalitet svakodnevno na ispitu, važne su za nas. Broj uručenih nagrada i oblasti za koje su dodeljene, govore o tome da se u našoj “Maloj Veneciji vredno radi”, kazala je u ime nagrađenih direktorka OŠ “Vuk Karadžić” Dragana Ljubisavljević. 

Pohvalnice su primili Gordana Tošić iz MZ Trgovište, Slavoljub Milanović u ime MZ Minićevo i Dalibor Stojanović u ime Fonda za razvoj poljoprivrede. U umetničkom programu, učestvovali su knjaževački Hor Sveti Stefan kralj Dečanski i Gudači Svetog Đorđa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *