Knjaževac dobija Naučni klub

U ponedeljak, 9. maja, u prostorijama Regionalnog centra za stručno usavršavanje u Knjaževcu, biće otvoren Naučni klub.

Naučni klub u Knjaževcu je jedan od dvanaest klubova koji će zaživeti širom Srbije. Njegovo otvaranje u Knjaževcu rezultat je potpisanog Memoranduma o saradnji opštine Knjaževac, Centra za promociju nauke iz Beograda i Regionalnog centra za stručno usavršavanje Knjaževac, kao i Memoranduma o saradnji Mreže RC/CSU Srbije i Centra za promociju nauke. 

Naučni klub je prostor u kome svi zainteresovani za nauku i tehnologiju imaju priliku da se upoznaju, razmenjuju iskustva, diskutuju o naučnim temama i tako proširuju znanja, u cilju usvajanja primenjivog znanja i razvoja funkcionalne pismenosti u naučnom domenu za decu, odnosno učenike.

Otvaranje Naučnog kluba u Knjaževcu pratiće i gostujuća izložba “Spektri“ koja pokriva šest oblasti koje čine elektromagnetno zračenje: radio-talase, zahvaljujući kojima komuniciramo još od kraja 19. veka, mikro-talase, kojima možemo da zagrevamo hranu, infracrveno zračenje, koje koriste termalne kamere, vidljivi deo spektra na koje reaguje ljudsko oko, ultraljubičasto zračenje koje može služiti i za sterilizaciju, i X i gama-zračenje visokih energija.

Svečano otvaranje Naučnog kluba je u 12 sati, a u 13 sati predviđeno je predavanje za nastavnike “Naučni klub – koncept i aktivnosti”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *