Knjaževačka biblioteka obeležava Svetski dan knjige i Međunarodni dan knjige za decu

Povodom Međunarodnog dana knjige za decu i Svetskog dana knjige i autorskih prava, koji se obeležavaju u aprilu, Narodna biblioteka “Njegoš” tokom celog meseca organizuje u Knjaževcu aktivnosti i programe koji su posvećeni knjizi i kulturi čitanja. 

Program “ČAROBNI SVET BIBLIOTEKE” namenjen je predškolcima i učenicima mlađih razreda osnovne škole. U četvrtak, 7. aprila u 10 časova u vrtiću “Crvenkapa” i u 12,30 časova u velikoj sali Doma kulture sa decom će se družiti pisci za decu, Branko Stevanović i Dušan Pop Đurđev, direktor Međunarodnog centra književnosti za decu “Zmajeve dečje igre”. Istog dana u 19 časova u šah sali Doma kulture Biblioteka za prosvetne radnike organizuje predstavljanje “Zmajevih dečjih igara”. Tom prilikom Vladana Stojadinović, direktor Narodne biblioteke “Njegoš i Dušan Pop Đurđev, direktor “Zmajevih dečjih igara” potpisaće povelju o saradnji.

Branko Stevanović i Dušan Pop Đurđev posetiće u petak, 8. aprila decu u izdvojenim odeljenjima osnovne škole “Dubrava” u Minićevu i Kalni.

Tokom aprila, knjaževačka biblioteka organizuje program “Naši slavni sugrađani”, scenski prikaz – prezentaciju edukativnog programa “Zavičajni pojmovnik”, prezentacije o Jovanu Jovanoviću Zmaju, Desanki, Šekspiru, Servantesu, edukativno zabavni program za predškolce.

Inače, u holu biblioteke u toku je i izložba ilustracija Zmajeve poezije za decu, Sašenjke Meljnikov Ivanović koja je u Knjaževac stigla sa “Zmajevih dečjih igara”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *