Ove godine počinje izgradnja Kuće skijanja na Staroj planini (VIDEO)

U hotelu “Stara Planina” na Jabučkom ravništu danas je potpisan protokol o saradnji između Skijaškog saveza Srbije i Javnog preduzeća “Stara planina” o izgradnji kuće skijanja. Ovaj objekat od 1400 kvadrata biće izgrađen pored samog hotela i biće ogromna šansa talentovanim sportistima da bez većih troškova napreduju u  zimskim sportovima. Potpisivanju sporazuma, pored brojnih  zvanica, prisustvovao je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.
 
Kuća skijanja na Staroj planini počeće da se gradi krajem ove godine i trebalo bi da primi prve skijaše u 2017. Ovo je najavljeno u Hotelu “Stara planina” prilikom potpisivanja protokola o saradnji, na koji su potpise stavili direktor JP “Stara planina” Vladimir Simović i predsednik Skijaškog saveza Srbije Vladeta Radivojević. 
 
Svečanosti su prisustvovali i direktorka TO Srbije Marija Labović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je ovom prilikom rekao da je cilj da sportisti ostanu u Srbiji i da se pripremaju u svojoj zemlji u najboljim uslovima.
 
Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac je istakao da će Kuća skijanja biti veliki podstrek za razvoj same planine, ali i celog regiona, kao i da je projekat Stara Planina nacionalni projekat.
 
Izgradnjom Kuće skijanja, na Jabučkom ravništu kod Hotela “Stara planina”, na oko 1.400 metara kvadratnih, Skijaški savez Srbije omogućiće talentovanoj deci da treniraju i napreduju u zimskim sportovima, bez velikih troškova koje iziskuje bavljenje ovom vrstom  sporta.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *