Kuća skijanja na Staroj planini

Kuća skijanja na Staroj planini počeće da se gradi krajem ove godine i trebalo bi da primi prve skijaše u 2017. Ovo je najavljeno danas u Hotelu “Stara planina” prilikom potpisivanja protokola o saradnji, na koji su potpise stavili direktor JP “Stara planina” Vladimir Simović i predsednik Skijaškog saveza Srbije Vladeta Radivojević. Svečanosti su prisustvovali ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, direktorka TO Srbije Marija Labović, predstavnici opština Pirot i Knjaževac i drugi gosti.

Ministar Udovičić je ovom prilikom rekao da je cilj da sportisti ostanu u Srbiji i da se pripremaju u svojoj zemlji u najboljim uslovima.

“Sport treba da bude besplatan i dostupan svima, a ovo je pravi način.”

Izgradnjom Kuće skijanja, na Jabučkom ravništu kod Hotela “Stara planina”, na oko 1.400 metara kvadratnih, Skijaški savez Srbije omogućiće talentovanoj deci da treniraju i napreduju u zimskim sportovima, bez velikih troškova koje iziskuje bavljenje zimskim sportovima.

Svetski kup u skijanju bi trebalo da se održi sledeće godine na Staroj planini, najavio je predsednik Skijaškog saveza Srbije Vladeta Radivojević.

Ujedno, Kuća skijanja biće veliki podstrek za razvoj same planine kao i celog regiona.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *