Stara planina domaćin takmičarima u super veleslalomu i slalomu

Narednih dana na ski stazama na Staroj planini planirana su dva takmičenja:  1. marta Otvoreno prvenstvo Srbije (super veleslalom) – Sunčana dolina 2 i Konjarnik 1a i 2. marta Otvoreno prvenstvo Srbije – (kombinacija – super velelslalom i slalom) – staze Sunčana dolina 2 i Konjarnik 1a. Očekivanja su da će vremenski uslovi omogućiti održavanje najavljenih takmičenja, navodi se na sajtu JP “Stara planina”.

U ski centru na Staroj planini u subotu je ostvarena milionita vožnja od kada je gondola počela sa radom. Milionitu vožnju gondolom ostvario je Saša Đorđević (47) iz Svrljiga, kojem je kao nagrada uručeno 10 ski paseva u sezoni.

Uprkos promenljivim vremenskim uslovima tokom sezone, zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje, odličnom organizacijom i dobrom pripremom staza, skijalište na Staroj planini radi bez prekida od sredine decembra, kada je počela sezona.

Ovo skijalište počelo je sa razvojem 2007. godine, a prva gondola u Srbiji puštena je u rad u januaru 2012. godine.

Danas na Staroj planini ima oko 13 kilometara staza, raznih kategorija sa FIS homologacijom, a dnevno u ovom ski centru uživa više od hiljadu skijaša.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *