Solarni punjači mobilnih uređaja u Knjaževcu (VIDEO)

Edukativni centar Knjaževac postavio je 3 solarna punjača za mobilne telefone i druge prenosive uređaje u dve osnovne i jednu srednju školu, dok je jedan dat Direkciji za razvoj i on će biti postavljen u centru grada. Punjači su izrađeni od recikliranih materijala, u okviru ekološkog projekta koji je podržan sredstvima iz eko fonda za zaštitu životne sredine opštine Knjaževac.

Univerzalni solarni punjači, koji su postavljeni u knjaževačkoj Tehničkoj školi i osnovnim školama “Kaplar” i “Dubrava”, od momenta postavljanja naišli su na odobravanje đaka, koji ih koriste i u zimskim mesecima, jer je i svetlost u hodniku dovoljna za proizvodnju energije. U školi ističu da solarni punjači, osim osnovne namene imaju višestuk značaj.

Ekološki projekat solarnih punjača uradio je Edukativni centar Knjaževac, koji se u njegovoj realizaciji oslonio isključivo na lokalne resurse, što je dalo dodatne rezultate. Ovaj projekat prepoznala je i lokalna samouprava, pa je realizovan sredstvima iz Eko fonda za zaštitu životne sredine opštine Knjaževac.

Solarni punjači su pokretni, tako da će u vreme školskog raspusta, biti postavljani u parkovima, na bazenu, ali i na javnim manifestacijama u opštini Knjaževac.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *