Novčana pomoć za knjaževačke penzionere sa primanjima ispod 15.000 dinara

U ponedeljak, 8. januara biće objavljen javni poziv najstarijim Knjaževčanima da se prijave za novčanu pomoć, koju je usvojilo Opštinsko veće, precizirajući kriterijume i način ostvarivanja finansijske pomoći.  

Na novčanu podršku moći će da računaju svi penzioneri, čija primanja ne prelaze 15.000 dinara, kaže predsednik opštine Milan Đokić.

“Radi se o novčanoj pomoći najsiromašnijim i socijalno najugroženijim penzionerima, onima koji imaju primanja na mesečnom nivou ispod 15.000 dinara. Donošenjem ove odluke stvoreni su pravni preduslovi za realizaciju ovog posla. Od ponedeljka ide javni poziv, a evidentiranje penzionera kreće 10. fabruara i trajaće do 10. marta. Posao će biti realizovan u dve faze. U prvoj, penzioneri ili članovi porodice evidentiraće se u Centru za socijalni rad penzionim čekom. Na ovu pomoć nemaju prava oni koji primaju inostrane penzije. Realizacija će krenuti sredinom narednog meseca i isplata će trajati 7 do 10 dana. Penzioneri će dobiti redni broj na osnovu koga će tačno znati kada će moći da dođu po pomoć, a za one nepokretne pomoć će stići na kućni prag.”

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *