Medicinari najuspešniji u prvom polugodištu

Od četiri srednje škole u Zaječaru, najbolji uspeh na kraju prvog polugođa, postigli su učenici Medicinske škole gde je 92% sa pozitivnim uspehom. To je, kako su nam rekli u ovoj školi, za oko dva odsto bolji uspeh nego prošle godine u isto vreme. Boljim uspehom mogu se pohvaliti i srednjoškolci u Gimnaziji i Tehničkoj školi, dok su đaci Ekonomsko-trgovinske škole pokvarili opšti uspeh u odnosu na prvo polugođe školske 2014/2015.

U Gimnaziji je sa pozitivnim uspehom 86,68% učenika, 7,31% ima jedinice, dok je 6,01% neocenjeno. Kako kažu, malo je povećan ukupan broj izostanaka, pa je u proseku svaki đak izostao dve nedelje sa nastave.

Tehnička škola ima 70% đaka sa pozitivnim uspehom, a srednja ocena je 3. Iz opravdanih razloga je 52,36 izostanaka po učeniku, dok je neopravdanih 5,28. 

U Ekonomsko-trgovinskoj školi je oko 62% đaka sa pozitivnim uspehom, što je za četiri odsto lošije u odnosu na prošlu godinu. Povećan je i ukupan broj izostanaka nego lane, pa je u proseku svaki učenik izostao iz škole osam dana. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *