Beli Timok u Knjaževcu prešao granicu redovne odbrane od poplava

Prema poslednjem izveštaju Republičkog hidro-meteorološkog zavoda, nivo Belog Timoka u Knjaževcu je 205 centimetara, pet više od granice redovne odbrane od poplava.

Kiša koja od ranog jutra pada na području opštine Knjaževac dodatno je ubrzala topljenje snega i porast vodostaja. Nivo Belog Timoka od juče je veći za dvadesetak centimetara i prema podacima Republičkog hidro-meteorološkog zavoda, na osnovu merenja od jutros u 8 časova, iznosi 205 centimetara.

Podsećamo, kota od 200 centimetara predstavlja granicu redovne odbrane od poplava, dok je vanredna odbrana od poplava na koti od 260 centimetara.

U poslednja 24 časa porastao je i nivo Svrljiškog Timoka za oko petnaestak centimetara. Posle jučerašnjih 199, merenja od jutros u 7 časova pokazala su da je nivo te reke na mernoj stanici Rgošte 215 centimetara.

Beli i Crni Timok u Zaječaru prešli granice redovne odbrane od poplava
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *