Ukinuta vanredna situacija u Knjaževcu, još 80 kuća bez struje

U Knjaževcu je ukinuta vanredna situacija, uvedena zbog ledene kiše koja je preksinoć prekinula snabdevanje strujom u velikom broju domaćinstava na seoskom području. Još 80 domaćinstava je bez električne energije, a 250 nema jednu fazu.
 
U Elektroprivredi Srbije očekuju da će svaki kvar biti otklonjen u narednih nekoliko sati, pa će i ovi građani ponovo biti snabdeveni, rečeno je Tanjugu.
Jutros je, poređenja radi, oko 1.000 kupaca iz ovog kraja bilo bez struje.
“Očekujemo da će u narednih nekoliko sati sve biti rešeno. Na tome radi više od 30 ekipa i oko 100 montera”, rečeno je Tanjugu u EPS-u.
 
Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić kaže za RTS da očekuje da svakog trenutka svi dobiju struju i napomenuo je da su spremni i agregati.
Takođe, dodaje Đokić, rešena je situacija sa vodosnabdevanjem, jer je struja stigla u ona mesta u kojima od nje zavisi vodosnabdevanje.
 
U borbi sa posledicama ledene kiše, vetra i snežnih padavina na području Knjaževca, već drugi dan, monterske ekipe iz Knjaževca pojačane su kolegama iz Zaječara, Bora i okolnih gradova.
EPS je ranije danas saopštio da njihove ekipe danonoćno popravljaju kvarove na distributivnoj mreži na vrlo nepristupačnim, planinskim terenima i čine sve kako bi manje od 1.000 kupaca, odnosno oko 0,003 odsto od ukupnog broja kupaca u Srbiji što pre dobilo električnu energiju.
 
U drugim područjima Srbije snabdevanje građana i privrede električnom energijom je stabilno, a dežurne ekipe u najkraćem roku otklanjaju sve eventualne probleme u distributivnom sistemu.
Funkcionisanje proizvodnih i distributivnih kapaciteta tokom Božića obezbeđivalo je više od trećine zaposlenih u EPS-u, a na 24-časovnom dežurstvu je bilo više od 9.000 radnika EPS-a.
Spremnost proizvodnih i distributivnih kapaciteta EPS-a potvrđena je i tokom hladnog talasa, snežnog nevremena i olujnog vetra, a zaposleni su uložili rad i trud kako bi snabdevanje električnom energijom bilo neometano, navedeno je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *