Antić: Još oko 2.500 domaćinstava u knjaževačkoj opštini bez struje

Posle izuzetno teška 24 časa, situacija na području knjaževačke opštine polako se stabilizuje, pa je trenutno bez struje oko 2 i po hiljade potrošača, izjavio je Aleksandar Antić, ministar energetike, koji je danas posetio Knjaževac. Očekujemo da do kraja dana i sutra najveći broj domaćinstava bude priključen na elektro mrežu, dok će za ostale biti obezbeđeni agregati, dodao je Antić.
 
“Mi smo danas imali na terenu 16 ekipa sa više od 50 montera. U ovom trenutku oko 2 i po hiljade realnih potrošača je bez struje. Realna je projekcija da će u večernjim satima taj broj biti sveden na oko 1.500 potrošača. Planiramo da tokom sutrašnjeg dana na terenu imamo više nego duplo ekipa montera na terenu, pa očekujem da ćemo sve probleme rešiti, 90% problema tako što ćemo obezbediti priključenje na mrežu, a ostale tako što ćemo obezbediti agregate”, izjavio je ministar Aleksandar Antić.
 
Pogodila nas je elementarna nepogoda slična prošlogodišnjoj, kaže predsednik opštine Milan Đokić. Loše je što su posledicu ledene kiše osetila sva sela, a dobro što je šteta ipak manja i što se situacija praktično iz sata u sat popravlja.
 
“To je pre svega zbog velikog angažovanja ekipa na terenu zahvaljujući Elektroprivredi i ministru Antiću. Sanirani su kvarovi u petnaestak najvećih sela u knjaževačkoj opštini. Angažovaćemo sve što je potrebno da tamo gde sutra ne bude moguće priključenje na mrežu da obezbedimo agregate, a radovi će biti nastavljeni sve dok na celom području opštine ne bude normalizovano elektro snabdevanje”, istakao je Đokić.
 
Na vremenske prilike ne možemo da utičemo, a ovakve havarije donekle se mogu preduprediti ulaganjem u elektro energetsku infrastrukturu, dodao je ministar Antić. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *