U Knjaževcu za vikend 10. susreti etno udruženja i asocijacija Srbije

Udruženje za negovanje tradicije “Izvor” u Knjaževcu organizuje predstojećeg vikenda jubilarne, 10. susrete etno udruženja i asocijacija Srbije.

U “Izvoru” kažu da je sve spremno za ovu veliku manifestaciju i najavljuju bogat program i veliki broj učesnika.

“Namera nam je da ove godine svoje mesto u programu nađu svi oni koji su sa nama od samog početka. Tu pre svega mislim na hor Sveti Stefan kralj Dečanski, folklor Doma kulutre, orkestar Mala noćna muzika, a ono što će prikazati “Izvor” su modeli haljina od 2005. do danas. Predstavićemo i Staru planinu, ovdašnju turističku ponudu, kao i naše Udruženje, jednom rečju, biće za svakoga ponešto”, kaže Ljiljana Mihajlović, predsednica Udruženja za negovanje tradicije “Izvor”.

Jedan od najznačajnijih događaja prvog dana etno susreta biće potpisivanje dve povelje o posestrinstvu – sa Udruženjem “Hestija” iz Feketića i sa Udruženjem “Zlatne niti” iz Vrnjačke banje”.

Pored brojnih izlagača iz Srbije, jubilarne etno susrete uveličaće i gosti iz Mađarske i Bugarske. Svečano otvaranje manifestacije je u subotu, 12. decembra, na velikoj sceni Doma kulture u 12 sati.
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *