Podsticaji za knjaževačke pčelare

Fond za razvoj poljoprivrede realizovao je konkurs za subvencionisanu nabavku opreme za pčelarsku proizvodnju. Konkurisalo je ukupno 20 pčelara, a ukupna vrednost subvencija je 700.000 dinara.

“Konkurisao sam za subvenciju za nabavku kasetne automatske centrifuge. Njena vrednost je oko 96.000 dinara, tako da očekujem subvenciju od oko 48.000. Ova mašina značajno će mi pomoći u mojoj proizvodnji, a najvažnija njena karakteristika je da drastično ubrzava rad”, kaže Dragan Mihajlović, pčelar iz Knjaževca.

Ovih dana predstavnici Agencije za razvoj obilaze pčelare, proveravaju da li su nabavili opremu kojom su konkurisali za subvencije i potpisuju ugovore.

“Na osnovu do sada iskontrolisanih gazdinstava, može se reći da su pčelari u potpunosti ispoštovali odredbe konkursa i nabavili onu opremu koju su i prijavili za subvencionisanje”, rekao je Dalibor Stanojević, predsednik Upravnog odbora Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Knjaževac.

Po završetku obilaska svih pčelara koji su konkurisali, u Agenciji kažu da će već u ponedeljak biti okončana obrada dokumentacije, a najkasnije do kraja naredne sedmice pčelari mogu da očekuju finansijska sredstva na svojim računima.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *