Otvorena izložba ikona Zorice Cvetković u Knjaževcu (VIDEO)

U Domu kulture u Knjaževcu otvorena je izložba Ikona, slikara Zorice Cvetković iz Minićeva. Ova učiteljica, se slikanjem se bavi iz hobija, a osim ikona, na izložbi su se mogli videti i veliki formati sa reprodukcijama fresaka iz brojnih srpskih manastira.
 
Uz zvuke knjaževačkog hora Sveti Stefan Kralj Dečanski, mnogobrojna publika uživala je u 30 -ak ikona, koliko je izloženo u holu knjaževačkog Doma kulture.
 
Zorica Cvetković, prosvetni radnik iz Minićeva, slikanjem se bavi već 20 godina. Slikanje ikona tehnikom ulje na dasci, platnu i medijapanu je njena velika ljubav, što objašnjava i naziv njene prve samostalne izložbe “Iz duše”. O Zoricinim ikonama, na otvaranju izložbe, govorila je Milica Mihajlović, istoričar umetnosti.
 
Zorica Cvetković je do sada učestvovala na mnogim grupnim izložbama širom Srbije, a njene ikone nalaze se  u nekoliko crkava u Timočkoj krajini, u manastiru Suvodol, Ministarstvu prosvete, Olimpijskom komitetu, ali i u Americi, Švajcarskoj i Bugarskoj, a najviše ih je u domovima njenih prijatelja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *