Psiholog za volanom autobusa (VIDEO)

Slavejka Krstić iz Knjaževca već godinama vozi autobus. Dozvole za vožnju stekla je u inostranstvu, gde je završila i studije psihologije, pa budući da u struci nije našla posao, iskoristila je stečeno znanje za volanom, za sadašnje zanimanje.

Slavejku sa radošću dočekuju meštani knjaževačkih sela, jer za svakog ima lepu reč i brine o svakom putniku. Kao vozač je pažljiva i hvale je i profesionalci.

Radni dan joj najčešće počinje u pola pet, a završava se ponekad i kasno uveče. Iako nije bila u prilici da radi kao psiholog, kaže da iz svakodnevnog kontakta sa putnicima može da izvede prave studije ličnosti. Ipak, odgovornost za ljudske živote je na prvom mestu.

Među kolegama je poštovana i cenjena, a seća se da joj je samo jednom na stanici u Zaječaru rečeno da je putnik vratio kartu jer nije želeo da ga vozi žena.

Ženu vozača u javnom prevozu nije retko videti u većim gradovima, ali u manjim sredinama je retkost. Zato su Knjaževčani ponosni da i njih nasmejana i vedra Slavejka dočekuje za volanom autobusa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *