NUNS osudio pretnje novinaru Dušanu Vojvodiću

                                                      NUNS osudio pretnje novinaru Dušanu Vojvodiću

 
Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje uvredljive i preteće poruke koje je novinaru i suvlasniku medijske kuće „Za medija” Dušanu Vojvodiću putem Fejsbuka uputio Vujadin Milošević, građanin Zaječara.
 
Vujadin Milošević je na svom Fejsbuk profilu pre četiri dana napisao: “Danas mi je stigla tužba od samozvanog novinara Dušana Vojvodića. Posle 6.500.000 dinara koje mu je ove godine uplatio Saša Mirković, od mene traži 440.000 din. za uvredu časti !!! Apsurd je u tome što je čast pojam za koji je on čuo, ali ga na žalost ne poseduje!  Još jedan jurišnik organizovane bande zaječarskih Topalovića!  Što bi rekao Matija Bećković: ĆERAĆEMO SE !!! Javno obećavam da će ’kristalna noć’ pasti dan posle izbora u Zaječaru!“

Kolega Vojvodić je u otvorenom pismu naveo da je povod za pretnje njegova tužba koju je podneo protiv Miloševića zbog uvreda koje mu je uputio u dva otvorena pisma, a u kojima je Vojvodića označio kao plaćenika, izdajnika, kriminalca. Usledila je i poruka o Kristalnoj noći.

 “Da li to znači da ako na sledećim izborima pobede Demokrate, a na lokalu Ničić i Milošević, da mene, moju porodicu i druge nepodobne očekuje isto ono što se dogodilo Jevrejima u Nemačkoj 9. oktobra 1938. godine?”, pita se Vojvodić.

 NUNS očekuje da nadležni organi sprovedu istragu o pretnjama novinaru Dušanu Vojvodiću.

 Takođe, pozivamo Demokratsu stranku da reaguje povodom pretnji svog aktiviste Vujadina Miloševića.

 
Sekretarijat NUNS-a
 U Beogradu 15.09.2015.  

 
Svetozar Raković
Generalni sekretar

http://nuns.rs/info/statements/24856/nuns-osudio-pretnje-novinaru-dusanu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *