Donacija stočne hrane Boljevcu, Knjaževcu i Zaječaru

U saradnji sa državnim organima i Svetskom organizacijom za kontrolu hrane – FAO, opština Boljevac je obezbedila 78 tona koncentrovane stočne hrane, koja je podeljena poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu od prošlogodišnjih poplava. Pomoć su dobila 243 gazdinstva, koja se bave ratarskom i stočarskom proizvodnjom i čije su oranice u dolini Crnog Timoka bile poplavljene.

Opština Knjaževac, u saradnji sa Organizacijom za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija, je takođe obezbedila stočnu hranu za domaćinstva pogođena prošlogodišnjim vremenskim nepogodama. Obezbeđeno je 80 tona stočne hrane kao pomoć ugroženim domaćinstvima tokom prethodne zime od poplava i ledoloma. Hrana će biti distribuirana u 253 domaćinstva koja su pretrpela štetu. Hrana je uskladištena u jedoj od hala nekadašnjeg IMT-a, a podela domaćinstima počinje nakon analiza. Podela stočne hrane je samo nastavak akcije otklanjanja posledica elementarnih nepogoda koje su prošle godine pogodile ove opštine.

Grad Zaječar je u saradnji sa Organizacijom za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija obezbedio koncentrovanu stočnu hranu za domaćinstva pogođena prošlogodišnjim poplavama. Predviđeno je da po 320 kg koncentrovane hrane dobije više od 200 domaćinstava. Hrana će biti dopremljena u utorak, 18. avgusta, u zgradu bivše „Timočanke“.
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *