U majdanpečkoj flotaciji poginuo radnik svilajnačkog A&D Wood-a

Nesreća u kojoj je život izgubio radnik svilajnačkog A&D Wood-a R.R. (57) rodom iz Blaca, desila se 29. juna oko 13 sati u pogonu majdanpečke flotacije. Na poslovima u okviru rekonstrukcije ovog pogona za pripremu mineralnih sirovina, konkretno na izradi radnih platformi oko mlina za domeljavanje rude, Rudnik bakra Majdanpek angažovao je borski ATB FOD, a svilajnačka firma bila je njegov podizvođač. Nesrećni radnik pao je sa tri metra visine kroz gazište platforme i tom prilikom zadobio smrtne povrede glave. 
 
Zbog jučerašnje tragedije u Rudniku bakra Majdanpek, u kojoj je život izgubio pedesetsedmogodišnji radnik svilajnačkog preduzeća A&D Wood, firme koju je borski ATB FOD angažovao kao podizvođača za poslove rekonstrukcije majdanpečke flotacije, generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski uputio je danas nadležnima u borskoj i svilajnačkoj firmi zahtev za suspendovanje odgovornih lica za bezbednost na radu.
 
Zahtevam da se u što kraćem roku utvrdi ko je kriv što je jedan ljudski život izgubljen. Nebitno je to što nesrećni čovek nije bio radnik Rudarsko-topioničarskog basena Bor, odnosno Rudnika bakra Majdanpek, tragedija se desila u basenskom pogonu i neko za to mora da snosi odgovornost. Tražim, zato, da nadležni u borskom FOD-u i u svilajnačkoj firmi A&D Wood suspenduju odgovorne za bezbednost na radu, sve dok istragom ne bude utvrđeno čija je krivica što je jedan čovek juče poginuo. Takođe, naložio sam i direktoru RBM-a da do okončanja istrage suspenduje svog radnika zaduženog za bezbednost na radu – rekao je Spaskovski. 
 
 – U Boru su tri i po godine građene nova topinica i fabrika sumporne kiseline i u nekim trenucima na gradilištima je bilo više od 800 ljudi iz 20-ak firmi u Srbiji. Nikome dlaka sa glave nije falila niti se, Bogu hvala, desila teška nesreća poput ove u Majdanpeku. Bezbednost na radu uvek je u RTB-u Bor imala prioritet nad svim poslovima i rokovima, a tako bi moralo da bude i u svim ozbiljnim preduzećima sa kojima RTB Bor sarađuje – kazao je Spaskovski.
 
ATB FOD je, kako nam je rekao direktor Branko Canković,  danas povukao sa gradilišta sve ljude iz svilajnačke firme, odnosno suspendovao do daljeg sve radove koje je izvodio A&D Wood i imenovao drugo lice za bezbednost na radu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *