Džervin spreman za otkup višnje

Prema najavama, berba višanja u knjaževačkoj opštini trebalo bi da počne tokom predstojećeg vikenda. U “Džervinu” kažu da su potpuno spremni za predstojeću kampanju prerade višnje i da će, kada otkup zvanično počne, proizvođačima ponuditi najveću cenu na ovom području.

Džervin spreman za otkup višnje

 

Knjaževački Džervin, posle više neuspelih pokušaja privatizacije, 2013. godine dobio je vlasnika – kombinat je kupljen od strane novosadskog Agroprocesinga i tom prilikom napravljen je petogodišnji plan investicija, koji se u međuvremenu uspešno sprovodi.

Svetsko tržište prima samo najkvalitetniju robu i samo je takvu spremno i da plati, kaže Ivica Vukanić, predstavnik vlasnika Džervina. Poznato je da knjaževački region ima najkvalitetniju višnu, pa nije red da mi kao prerađivači taj kvalitet pokvarimo.

“Mi smo u velikoj meri modernizovali tehnološke linije u Džervinu. Prošle godine uložen je veliki novac u kupovinu automatske linije za pakovanje, a na kraju godine smo ušli u proces naručivanja opreme za preradu, kao što su kalibratori i peteljkari. Uz to remontovali smo kompletne izbijačice za višnje i tunele. Ovo je treća godina kako radimo ovde i očekujemo da dobijemo maksimalan kvalitet”, dodaje Vukanić.

Prema najavama, berba višanja na području knjaževačke opštine trebalo bi da počne tokom predstojećeg vikenda. “Mi smo potpuno spremni za sezonu otkupa i prerade višnje. U odnosu na prethodne dve godine povećali smo kapacitete linija, tako da ćemo povećati i količinu višnje koju ćemo otkupiti od naših proizvođača”, rekao je Slađan Nedeljković, direktor Džervina.

Pošto još uvek nije počeo organizovani otkup na našem području, ni otkupna cena još uvek zvanični nije formirana. “Mi ćemo, kao i proteklih godina, plaćati tržišnu cenu koja bude formirana na tržištu i naši proizvođači nemaju razloga za bojazan pošto ćemo plaćati najveću cenu koja bude postignuta u ovom kraju”, napominje Slađan Nedeljković.

U Džervinu je tokom prošlog i pretprošlog leta, za potrebe prerade višnje, bilo angažovano više stotina sezonskih radnika. Očekuje se da će i u ovogodišnjoj kampanji veliki broj Knjaževčana biti u prilici da sezonskim radom u pogonima Džervina dopuni svoj kućni budžet.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Ekonomija Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *