Sve više objekata za prijem gostiju na Staroj planini (VIDEO)

Trend u Srbiji već decenijama je da ljudi iz manjih gradova, trbuhom za kruhom, hrle u Beograd, u nadi da će sebi i svojoj porodici omogućiti bolju egzistenciju. Medjutim, ima i obrnutih primera. Jedan Beograđanin napustio je prestonicu i potražio sreću u selu Crni Vrh na Staroj Planini, gde će se baviti seoskim turizmom.
 
Aleksandar Mojić iz Beograda u selo Crni Vrh došao je, verujući u budućnost turizma na Staroj planini i zajedno sa svojim partnerima počeo da gradi velelpni objekat sa 10 ak apartmana za prijem gostiju koji dolaze da uživaju u skijanju, ali I u svemu ostalom što ova planina nudi.
 
Aleksandar je partnera našao u Draganu Božinoviću, koji je iz Zaječara u ovo selo došao još 2002. godine i uprkos brojnim problemima, nastavio da se bavi seoskim turizmom.
 
Prema podacima turističke organizacije opštine Knjaževac, trenutno je na Staroj planini registrovano oko 30 seoskih domaćinstava sa oko 450 ležajeva. Čak i kad se tome doda još 450 ležajeva u hotelu na Babinom zubu, to je nedovoljno da primi sve one koji, pogotovo u zimskim mesecime, žele da borave na Staroj Planini.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *