Nakon 7 godina rasvetljeno ubistvo predsednika suda u Knjaževcu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru su nakon sedam godina rasvetlili ubistvo Dragiše Cvejića, predsednika Opštinskog suda u Knjaževcu.

Policija je danas saopštila  da postoje osnovi sumnje da je Lj.T. (1941) iz Knjaževca 21. marta 2008. na kapiji porodične kuće Dragiše Cvejića, , u to vreme, predsednika opštinskog suda u Knjaževcu u, postavio ručnu bombu M- 75. Na osnovu novih operativnih saznanja do kojih je policija došla, protiv njega će biti podneta krivična prijava za krivično delo teško ubistvo.

Podsetimo, sudija Cvejić je kobnog dana krenuo na posao I dok je otvarao svoju kapiju, aktivirao je postavljenu bombu, koja mu je nanela teške telesne povrede, od kojih je ubrzo preminuo u Niškom Kliničkom centru.

Izveštaj o rasvetljavanju ubistva dostavljen je višem javnom tužiocu u Zaječaru.

Osumnjičeni Lj.T. se već nalazi na odsluženju kazne zatvora, po osudi za krivično delo teško ubistvo iz 2009. godine, kada je takodje ručnom bombom postavljenom na ulazna vrata stana sudije za prekršaje u Knjaževcu Velimira Lukića, usmrtio njegovu suprugu, Radicu Lukić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *