U Knjaževcu stradalo preko 30 hiljada hektara šume i oko 500 hektara voćnjaka

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić je nagalsio da je tokom nevremena, koje je pogodilo veći deo knjaževačke opštine, stradalo, prema prvim, preliminarnim procenama “Srbijašuma”, preko 30 hiljada kubika šume i oko 500 hektara voćnjaka.
 
Procena štete je ono što sledi. Nadoknadu štete građanima, koji su ostali bez voćnjaka, Knjaževac neće moći bez podrške države, kazao je prvi čovek opštine Knjaževac.   
 
“Ono što nas očekuje je da procenimo štetu. Voćnjaci više ne postoje. Javno preduzeće “Srbijašume” procenilo je štetu na oko 30.000 kubika šume. To je prva i preliminarna procena. Uradićemo pravu procenu, tražićemo pomoć od države, da pomognemo građanima, koji su u očaju, jer im je glavni izvor prihoda voćarstvo”.
 
Vanredna situacija u selima knjaževačke opštine, koja u proteklih dvadesetak dana nisu imala struju, potrajaće dok i poslednji zaseok ne bude obezbeđen napajanjem električnom energijom, ako nikako drugačije, a ono preko agregata. U nekoliko sela, agregati će ostati sve do proleća, rekao je na sednici Skupštine opštine predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.
 
“Šarbanovac i Radičevac imaju struju preko agregata. Takav vid snabdevanja će da potraje duže, jer je trasa potpuno uništena. I Miljkovac se snabdeva preko agregata, a nadamo se da će Vlaško Polje u narednih nekoliko dana da dobije redovno snabdevanje. Niskonaponska mreža ka Krenti je stabilizovana i očekujemo da i tu stabilizujemo snabdevanje”, dodao je Đokić.
 
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *