Ministar odbrane Bratislav Gašić posetio Krentu i Mučibabu (VIDEO)

Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas meštane sela u opštini Knjaževac i pripadnike Vojske Srbije, koji u ovim selima pomažu radnicima Elektroprivrede Srbije u otklanjanju kvarova na elektro-mreži. Ministar je prilikom posete selima Krenti i Mučibabi rekao da nam se poslednjih dana dogodila katastrofa koju niko nije mogao da predvidi i predupredi, da su pokidani kablovi na elektro-mreži, polomljeni dalekovodi ali i uništeno više stotina hektara šume.

Vojska, osim što radi na elektromreži, kuva tople napitke za radnike i meštane koji danonoćno rade na veoma niskim temperaturama, a dežuraju i vojni lekari, koji su odmah po dolasku obišli sva domaćinstva. Pomoć vojske i više je nego dobrodošla radnicima Elektroprivrede, koji će uz njihovu pomoć brže omogućiti normalno elektrosnabdevanje meštanima ovih sela.

Meštani su zahvalni svima koji su im pomogli. Trenutno imaju po nekoliko sati struje dnevno i ne pamte da se ovako nešto ikad desilo. U ovom trenutku se prema rečima predsednika opštine Knjaževac Milan Djokića još 4 sela snabdeva strujom iz agregata, a u još 6 sela i dalje nema električne energije. Kada je počela ova katastrofa, čak 28 sela u ovoj opštini je ostalo bez struje.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *