Knjaževački Crveni krst počeo sa distribucijom humanitarne pomoći

Crveni krst Knjaževac danas je u seoskim naseljima u kojima je proglašena vanredna situacija započeo sa distribucijom humanitarne pomoći, koja je primljena od strane Crvenog krsta Srbije.

U sva ugrožena sela knjaževačke opštine tokom dana biće distribuirani paketi sa osnovnim životnim namirnicama. Obilaze ih i ekipe zdravstvenih i socijalnih radnika i Crvenog krsta Knjaževca, koji je počeo distribuciju pomoći u selima Bučje, Vlaško Polje i Miljkovac.

Iz Crvenog krsta Srbije juče je stiglo 4.200 komada mesnog nareska, 2.800 komada gotovih jela, 3.100 sveća, 100 primus gorionika, 200 butan-punjenja i 100 pakovanja čaja.

Saobraćaj je otežan na svim putevima u opštini Knjaževac. U koordinaciji sa Elektrodistribucijom, Direkcija zarazvoj, urbanizam i izgradnju mehanizaciju za čišćenje puteva upućuje u one krajeve gde je najpotrebnija, da bi se osposobili prilazi trasama dalekovoda, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije.

Jutros su mašine upućene u Krentu, Mučibabu, Jelašnicu, Šarbanovac, Radičevac, Svrljišku Toplu, Beli Potok, Božinovac, Slatinu, Zorunovac, Banjski Orešac, Rgošte, Vlaško Polje, Zubetinac.

Raščišćava se sneg i u selima kalanskog kraja. U višim delovima grada bačena je so, saopštila je Direkcija za razvoj, urbanizam i izgradnju.

Na teritoriji opštine Knjaževac, posle ledene kiše i nanosa leda koji su pokidali elektrokablove i oborili bandere, zbog kojih do juče 18 sela desetak dana nema struju, nove probleme prave sneg i poledica, pa su putevi za pristup dalekovodima koji nisu u pogonu blokirani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *