Sneg blokirao pristup dalekovodima. 18 Knjževačkih sela i dalje bez struje.

Situacija sa snabdevanjem električnom energijom na području opštine Knjaževac je lošija nego prethodnih dana jer od sinoć pada sneg, ima poledice na putevima, pa su putevi za pristup dalekovodima koji nisu u pogonu blokirani, rekao je Tanjugu direktor “Elektrodistribucije” Knjaževac Predrag Stojanović.

“Mehanizacija je na terenu, ali je rad jako otežan jer ekipe ne mogu da stignu do mesta kvarova”, rekao je Stojanović , dodajući da je to sprečilo da u neka sela danas, gde je bilo izvesno, stigne struja.
Pojavio se novi problem sa pristupnim putevima, objasnio je on, tako da se ne usuđujemo da prođemo na pojedinim delovima ni sa teškom mehanizacijom, jer rukovaoci ne žele da rizikuju i oštete mašine.
“Generalno nista bolja situacija nije, može da se kaže čak da je ovog trenutka i lošija, i dalje pada sneg i samo pogoršava situaciju”, rekao je on. Što se tiče sela koja već sedam dana nemaju struju, taj broj varira tokom dana, napomenuo je Stojanović, dodajući da trenutno 18 sela u knjaževačkoj opštini nema električnu energiju. “Jednog trenutka je 17 sela bilo bez električne energije, ali je opet iz pravca Sokobanje jedno selo izgubilo napajanje”, objasnio je on.

Predsednik opštine Milan Đokić kaže da lokalna samouprava pruža kompletnu pomoć radnicima Elektrodistribucije koji su sa radnicima JKP “Standard” stalno na terenu i trude se da saniraju što više štete.
Prema njegovim rečima, situacija je prilično loša, jer ono što se tokom dana uradi, tokom noći padne. “Vozilima opštine obezbedili smo odlazak medicinskih ekipa sa najneophodnijim lekovima u Ponor, Krentu i Mučibabu, a danas će lekari obići Beli Potok, Bučje, Zubetinac i Vlaško Polje”, dodao je Đokić. On je napomenuo da se pripremaju paketi sa osnovnim životnim namirnicama, brašnom, uljem, gasom, svećama, kako bi stanovnici ovih sela lakše preživeli dane bez struje. Đokić je rekao da danas počinje distribucija agregata, da ih nema za svako domaćinstvo, ali da će ih, kako se nada, biti bar 20, a na stanovnicima sela je da ih pravilno koriste, da mogu da dođu do svake kuće, kako bi svi mogli da očuvaju namirnice u zamrzivačima.

Opštinski štab za vanredne situacije doneo je juče odluku o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji svih sela u kojima je zbog ledene kiše, došlo do prekida u snabdevanju električnom energijom. Lokalna samouprava koordinira aktivnosti sa knjaževačkom elektrodistribucijom i Privrednim društvom “Jugoistok”. Na raspolaganje su stavljeni kompletna opštinska mehanizacija i ljudstvo.

U opštini je uvedeno danonoćno dežurstvo, a svi građani koji imaju problem sa snabdevanjem strujom, mogu da se jave opštini na telefon 731-623.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *