Licitacija saniteta u Zdravstvenom centru Knjaževac odložena za 5 dana

Licitacija saniteta u Knjaževcu odložena je za 5 dana, uprkos tome što su u Zdravstveni centar u Knjaževcu došli Sudski izvršitelji.

Javni apel “DOĐITE DA BRANIMO BOLNICU” koji se proteklih dana munjevito proširio društvenim mrežama, koji su pokrenuli radnici Zdrastvenog Centra Knjaževac i pozvali sve građane da danas u 11 časova dođu na javnu licitaciju popisanih saniteta i ostalih vozila, dao je rezultate, iako gradjani nisu došli u zakazano vreme, jer je jutros saopšteno da se licitacija odlaže. Uprkos ovoj dezinformaciji, izvršitelji su ipak došli da popišu vozila, ali su ih radnici Zdravstvenog centra još jutros poslali na teren, pa danas nisu ni mogla da budu popisana.

Današnjoj licitaciji, prethodio je i popis rašunara, monitora, kopir aparata.

Zdrastveni Centra Knjaževac uputio je dopis Republičkom javnom pravobranilaštvu u kome se navodi da se na popisu nalaze “dobra u opštoj upotrebi” koja ne mogu biti predmet prinudnog izvršenja i da je ZC Knjaževac samo korisnik navedenih stvari.

Trenutno se pred Osnovnim sudom u Knjaževcu nalazi izvršni predmet, radi naplate potraživanja izvršnog poverioca “RADNJA SAVRŠEN VIN TIM”, vlasnika Vojkana Petrovića iz Niša prema ZC Knjaževac, po osnovu duga u iznosu od 140.078.98 dinara, a ovo potraživanje nastalo je u junu 2011 godine.

Problem dugovanja prema dobavljačima iz ranijih godina dobija svoj epilog popisom imovine Republike Srbije koju koristi ZC Knjaževac. Radnici ovog centra smatraju da ovaj problem može biti rešen samo uz pomoć osnivača – Ministrstva Zdravlja i organizacije nadležne za finansiranje davaoca zdrastvenih usluga – Republičkog fonda za zdrastveno osiguranje, koji se ovim povodom još uvek nisu javno oglašavali.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *