Radnici ZC Knjaževac sa gradjanima brane zaplenjene saninitete

Javnim apelom “DOĐITE DA BRANIMO BOLNICU” koji se munjevito širi društvenim mrežama radnici Zdrastvenog Centra Knjaževac pozivaju sve građane da u utorak 18. novembra u 11 časova dođu na javnu licitaciju popisanih saniteta i ostalih vozila. Pre ove licitacije prethodio je popis rašunara, monitora, kopir aparata.

Zdrastveni Centra Knjaževac uputio je dopis Republičkom javnom pravobranilaštvu u kome se navodi da se na popisu nalaze “dobra u opštoj upotrebi” koja ne mogu biti predmet prinudnog izvršenja i da je ZC Knjaževac samo korisnik navedenih stvari.

Trenutno se pred Osnovnim sudom u Knjaževcu nalazi izvršni predmet, radi naplate potraživanja izvršnog poverioca “RADNJA SAVRŠEN VIN TIM”, vlasnika Vojkana Petrovića iz Niša prema ZC Knjaževac, po osnovu duga u iznosu od 140.078.98 dinara, a ovo potraživanje nastalo je u junu 2011 godine.

Problem dugovanja prema dobavljačima iz ranijih godina dobija svoj epilog popisom imovine Republike Srbije koju koristi ZC Knjaževac. Radnici ovog centra smatraju da ovaj problem može biti rešen samo uz pomoć osnivača – Ministrstva Zdravlja i organizacije nadležne za finansiranje davaoca zdrastvenih usluga – Republičkog fonda za zdrastveno osiguranje.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *