Uspešna premijera Ateljea 212 u Boru (VIDEO)

Atelje 212 iz Beograda premijerno je izveo predstavu “Ožalošćena porodica” u Boru. Ovo je druga godina za redom da ovo Beogradsko pozorište, pre Beograda, igra premijeru pred Borskom publikom. Ova predstava, u režiji Marka Manojlovića, beogradsku premijeru imaće 15. novembra.

U duhu prošlogodišnje tradicije, kada je u Boru  premijerno izvedena predstava „Sveti Georgije ubiva  aždahu“ Dušana Kovačevića , ansambl Ateljea 212  iz Beograda svoju najnoviju predstavu „Ožalošćena porodica“ Branislava Nušića premijerno je izveo u Boru.

Upravnik  Ateljea 212 Branimir Brstina je u više navrata isticao dobru  saradnju Beogradskog Ateljea 212  sa  Opštinom Bor i Rudarsko-topioničarskim basenom Bor i tu dobru saradnju nazvao  „Umetnička pruga  Beograd-Bor“.

Nušićeva „ožalošćena porodica“ u režiji  Marka Manojlovića smeštena je u današnji aktuelni trenutak kao slika bede u kojoj živimo. „U pirotskom 1. maju se štrajkuje glađu, štrajkuju advokati, prosvetari, studenti, to je Srbija gde 70 posto prosečne zarade odlazi na hranu i gde ima 610.000 siromašnih . U toj i takvoj Srbiji žive članovi „Ožalošćene porodice“, reči su mladog reditelja, koji stoji iza ovog projekta sa izvanrednom plejadom glumaca.

Beogradska premijera  zakazana je za nedelju 15. novembra na matičnoj sceni „Mira Trailović“ Ateljea 212.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *