Izraelci žele borsko srebro

Kompanija „PNF Partners“ iz Londona zainteresovana za saradnju sa RTB-om
 
“PNF Partners” iz Londona zainteresovan da od RTB-a kupuje srebro ali i proizvode od srebra koje bi za njihove potrebe i po njihovom uputstvu izrađivao majdanpečki IPM. “Želja nam je da sarađujemo sa „Borom“ i kupujemo ovdašnje srebro“, izjavio je predsednik kompanije Moti Panet.
 
Blagoje Spaskovski, direktor RTB-a, je rekao da dizajneri i majstori majdanpečkog IPM-a mogu da pruže kvalitet koji zahtevaju Izraelci.
 
Kompanija “PNF Partners” iz Londona zainteresovana je da od RTB-a kupuje srebro ali i proizvode od srebra koje bi za njihove potrebe i po njihovom uputstvu izrađivao majdanpečki IPM. To su, na sastanku sa generalnim direktorom RTB-a Bor, Blagojem Spaskovskim, njegovim saradnicima i predstavnicima Industrije prerade metala iz Majdanpeka, 9. septembra, nedvosmisleno potvrdili predsednik engleske kompanije Moti Panet i njegov partner Džozef Ernsten.
 
Svaka jevrejska porodica u kući ima srebrninu i koristi posuđe, escajg i ostale predmete od srebra. Moj partner i ja vodimo kompaniju koja proizvodi gotove proizvode od srebra, uglavnom u Turskoj, i bavimo se prodajom takvih proizvoda. Želja nam je da sarađujemo sa “Borom”, zbog toga je, naravno, i upriličen ovaj sastanak, a mogu da kažem da smo imali vrlo kvalitetne razgovore, dobro smo se razumeli, čak smo se smejali i šalili. Ovde sam prvi put i to po preporuci ambasadora Srbije u Londonu, gospodina Ognjena Pribićevića i moram da primetim i kažem da su ljudi u Srbiji izuzetno prijatni i gostoljubivi” – izjavio je predsednik “PNF Partners” Moti Panet.
 
Ubeđen sam da ćemo zajedno vrlo brzo doći do rezultata, a cilj ove poslovne saradnje bio bi prevashodno oživljavanje majdanpečke „Zlatare“. Posao sa Izraelcima značio bi njenu sigurnost i garantovao egzistenciju zaposlenima. „Zlatara“ je spremna za posao jer ima kvalitetne kadrove” – kazao je Blagoje Spaskovski.
 
Tehnički direktor majdanpečkog IPM-a Sanja Šojić Danilović potvrdila je konstataciju generalnog direktora Basena i dodala: “Sve što je ponuđeno da radimo, za nas je izuzetno važno. Imamo tehnologiju za izradu traženih predmeta i radujemo se ovako velikom poslu“.
 
Listajući kataloge basenskih i proizvoda majdanpečkog IPM-a Izraelci su ocenili visokom ocenom dizajn i kvalitet proizvoda sa fotografija. Takođe, vidno su bili oduševljeni izgledom grada i okoline, pa su sa velikim interesovanjem slušali priču i o turističkim potencijalima grada bakra. “Možda odlučimo da investiramo i u turizam jer lepota poput ovih na Borskom jezeru u Jerusalimu nema. Ono što sigurno znam, sledeće godine dovešćemo u ovaj hotel grupu od desetak naših sunarodnika” – rekao je Panet.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Ekonomija Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *