“Dani Brestovačke banje” po 21. put (VIDEO)

Brestovačka banja kod Bora, jedna je od najstarijih banja u Srbiji. U ovoj banji ovog vikenda održava se tradicionalna manifestacija, 21. po redu, “Dani Brestovačke Banje”.
 
Manifestacija “Dani Brestovačke banje” kreirana pre dve decenije, čuva od zaborava nešto od minulih vremena, ali i prati u svom razvoju, aktuelne kulturne i turističke trendove. Otud na ovoj manifestacijiprogrami poput tradicionalnog prikaza “Dolazak knjaza Miloša u Brestovačku banju”, paljenja Preobraženjske vatre, izložbi predmeta starih zanata, različitih tradicionalnih folklornih formi, izložbi suvenira i ručnih radova, ali i priprema tradicionalnih jela.
 
Brestovačka banja privatizovana je 2004. godine iz stečaja i primer je dobre privatizacije i domaćinskog poslovanja. Ova banja i ova manifestacija, uz druge mnogobrojne prirodne i ljudskim delovanjem, stvorene dragulje, koji se nalaze na teritoriji borske opštine, predstavlja izuzetan resurs za dalji rast i razvoj turističke privrede.
 
Program ovogodišnje manifestacije “Dani Brestovačke banje” pogledajte ovde: http://tobor.rs/program-manifestacije-dani-brestovacke-banje-2014/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *