Vikend adrenalina u Knjaževcu

Tokom vikenda u Knjaževcu, za sve adrenalinske zavisnike, ali i ostale zainteresovane održava se “Vikend adrenalina” koji obuhvata dva događaja: trku “24 h Koprena” i “Moto avanturu Stara planina” .

Trka “24 h Koprena”
Udruženje “Fristajler” iz Beograda i “Savez ekstremnih sportova Srbije” organizuju trke “Staroplaninski maraton – Ultra trail Stara planina – 24h Koprena 2014” i MTB trku u okviru istog događaja, na Staroj planini, 13-15. juna 2014. godine. Trka je zamišljena kao planinski ultra maraton u dve discipline : mauntinbajk i brdsko trčanje. Istrasirana je najduža i najteža staza u Srbiji. Sve je dozvoljeno sem skretanja sa rute. Borba sa samim sobom i planinom. Dosta uspona, kvaltetno obezbeđene staze. Staza polazi od planinarskog doma u Dojkincima, i proteže se kroz opštine Pirot i Knjaževac. U trci mogu učestvovati maratonci, mauntinbajkeri, planinari, triatlonci, orijentirci, spasioci gorske službe.

“Moto avantura Stara planina”
ATV klub “Stara planina” 14. i 15. juna organizuje revijalnu vožnju četvorotočkašima. Okupljanje je na teniskim terenima u Knjaževcu, u subotu 14. juna u periodu od 8:00 do 10:00. Polazak sa nevedene lokacije je u 10:00. “Karavan” četvorotočkaša proći će kroz grad, sledećim ulicama: ulica Spasoje Milkića – Cara Dušana – Trg oslobođenja (skretanje kod Robne kuće) – Knjaza Miloša – Devete brigade – Vojvode Putnika, odakle nastavljaju poljskim putevima kroz netaknutu prirodu Stare planine. 14. juna voziće kroz sela Štitarac, Vidovac, iznad Balinca, Aldinac, iznad sela Aldinac graničnim pojasom do Orlovog kamena, iznad Aldine reke do sela Mezdreja preko Debeštice do ugostiteljskog objekta “Sedlar”, a zatim do Hotela “Falkenštajner” na Jabučkom Ravništu gde je krajnja tačka za 14. jun. 15. juna, polazak je u 10:00 sa Jabučkog Ravništa, a zatim sledi uspon na Midžor. Karavan će u povratku proći kroz sela Mezdreja, Balta Berilovc, Kalna, Gornja i Donja Kamenica, preko vrha Grnčar do Knjaževca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *