Majski praznici u Knjaževcu

Knjaževac će 17. maja obeležiti Dan opštine. Kao i svake godine, majski praznici biće u znaku brojnih kulturnih i sportskih manifestacija. Već osmog maja na velikoj sceni Doma kulture gostuje Lutkarsko pozorište iz Niša sa predstavom ”Mala princeza”, koja je na programu u 9,30 i u 12,00 časova. U 19,00 časova ”Istočnik” organizuje predstavljanje najboljih radova na likovnom i literarnom konkursu, a gost će biti pisac Nebojša Mastilović. U isto vreme, u Zavičajnom muzeju biće predstavljene knjige ”Kutija sećanja” i ”Posle zvezdane obale” Snežane Vlajić Kostić.
Dan predškolske ustanove ”Bajka” biće obeležen devetog maja, svečanošću, koja u Domu kulture počinje u 12,00 časova.
U subotu, 10. maja biće organizovani tradicionalni đurđevdanski susreti ”Molitva pod Midžrom” u Balta Berilovcu. Gosti ove manifestacije biće Bilja Krstić ”Bistrik” i Saša Mišić ”Paklena kuhinja”.
Dan Gimnazije je 12. maja, a svečana akademija tim povodom je u 17,00 časova. Večernji časovi (od 21,00) rezervisani su za koncert Olivera Katića.
Pozorište za decu ”Bubamare” iz Beograda, sa komadom ”Psić i mačkica” gostuje 13. maja u 9,30 i 12,00 časova. U večernjim časovima pozdravićemo amatere u ”Razigranoj knjaževačkoj pletenici”.
Predstavu ”Divan dan” knjaževačka publika moći će da pogleda 14. maja u 20,00 časova.
Festival sporta u glavnoj ulici počinje 15. maja u 11,00 časova. Ulična svirka The Jam Station FT.Katarina je u 12,00, a finale Kupa opštine na gradskom stadionu od 16,30. Toga dana u 19,00 časova biće otvorena izložba slika sa kolonije ”Pod krovom Srbije”, uz učešće Mirjane Bobić Mojsilović, Uroša Đurića, Hora ”Sveti Stefan kralj dečanski”, gitariste Dragana Ilića i promociju ”Nišvila”.
Svečana akademija povodom Dana opštine biće održana 16. maja u 13,00 časova. Učestvovaće Mirjana Bobić Mojsilović i braća Teofilovići.
Manifestacija ”Noć muzeja” očekuje nas 17. maja u 19,00 časova, otvaranjem izložbe ”Tajni svet metala i minerala” u Zavičajnom muzeju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *