Mladen Šljivović u TOP 15 za nagradu „Prosvetitelj“

Mladen Šljivović, profesor fizike u zaječarskoj Gimnaziji, nalazi se u TOP 15 u srednjoškolskom obrazovanju, u konkurenciji za nastavničku nagradu “Prosvetitelj”.

Na konkurs koji je završen 15. maja pristiglo je više od 1.000 nominacija za najboljeg nastavnika Srbije, a 200 nastavnika potvrdilo je svoje učešće u takmičenju. Žiri od 11 članova, sastavljen od uglednih predstavnika obrazovne zajednice i javnog života, izabrao je 15 polufinalista.

Izabrani polufinalisti, među kojima je Šljivović, biće predavači “Letnje škole izuzetnosti”, koja se u organizaciji Fondacije Alek Kavčić održava u Beogradu od 1. do 3. avgusta.

“Letnja škola izuzetnosti”, koju organizuje “Fondacija Alek Kavčić”, biće održana od 1. do 3. avgusta 2024. godine, u Beogradu. Ovaj trodnevni događaj predstavlja najzahtevniji i najobimniji deo takmičenja za prestižnu Srpsku nastavničku nagradu “Prosvetitelj”. Okupiće 15 polufinalista koji su prošli rigorozan proces selekcije.

Zadatak žirija biće da oceni sve aspekte predstavljanja i rada polufinalista, uključujući njihovu kreativnost, sposobnost komunikacije, timski rad i inovativnost. Žiri će izabrati četvoro finalista koji će se takmičiti za nagradu od 1.000.000 dinara. Oni koji ne osvoje glavnu nagradu, dobijaju po 100.000 dinara, a tu je i nagrada publike u iznosu od 100.000 dinara.

Mladen Šljivović je koordinator Naučnog kluba Zaječar, kao i Mejkers laba Gimnazije Zaječar. Višestruko je nagrađivan za svoj rad sa učenicima, a 2022. dobitnik je Svetosavske nagrade Ministarstva prosvete. Iste godine Mladen je dobio evropsku nagradu STEM ekspert ambasador, za svoj rad na promociji STEM obrazovanja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *