Buregdžija Vanča Kocev ovim poslom se bavi više od 30 godina. Još kao tinejdžer zanat je krao od svoga brata, da bi se kasnije usavršavao u Makedoniji i Srbiji, gde je zbog ljubavi prema svojoj ženi ostao da živi i radi.
Makedonac Vanča Kocev od svoje šesnaeste godine zanat je pekao u otadžbini, Beogradu, Nišu, Novom Sadu, ali ga je ljubav prema jednoj Zaječarki zadržala u ovom gradu gde, uz osmeh i šalu, i danas pravi burek. Pored pekarskog, ovaj čovek jedan je od retkih koji ima hrabrosti da seče grane drveća na najnepristupačnijim mestima i velikim visinama. Svakome kod koga obavi ovaj posao on ponudi i da ispeče svoj specijalitet.
Pravljenje bureka ne pada mu teško, jer kako i sam kaže ljubav je u svakom poslu od velikog značaja. Priseća se kako je za jednu noć ispekao preko 200 tepsija, ali i kako je jednoj majci pomogao da određeni period hrani svoju decu.
Vanča pravi klasične bureke sa mesom i sirom, ali i one sa pečurkama, kupusom, krompirom, kremom ili višnjama. A dok još samo pojedinci mogu da uživaju u odličnim ukusima Vančinih specijaliteta, Zaječarcima preostaje samo da čekaju dok ne otvori buregdžinicu.