Vančin burek otvara sva čula (VIDEO)

Buregdžija Vanča Kocev ovim poslom se bavi više od 30 godina. Još kao tinejdžer zanat je krao od svoga brata, da bi se kasnije usavršavao u Makedoniji i Srbiji, gde je zbog ljubavi prema svojoj ženi ostao da živi i radi. 

Makedonac Vanča Kocev od svoje šesnaeste godine zanat je pekao u otadžbini, Beogradu, Nišu, Novom Sadu, ali ga je ljubav prema jednoj Zaječarki zadržala u ovom gradu gde, uz osmeh i šalu, i danas pravi burek. Pored pekarskog, ovaj čovek jedan je od retkih koji ima hrabrosti da seče grane drveća na najnepristupačnijim mestima i velikim visinama. Svakome kod koga obavi ovaj posao on ponudi i da ispeče svoj specijalitet.

Pravljenje bureka ne pada mu teško, jer kako i sam kaže ljubav je u svakom poslu od velikog značaja. Priseća se kako je za jednu noć ispekao preko 200 tepsija, ali i kako je jednoj majci pomogao da određeni period hrani svoju decu.

Vanča pravi klasične bureke sa mesom i sirom, ali i one  sa pečurkama, kupusom, krompirom, kremom ili višnjama. A dok još samo pojedinci mogu da uživaju u odličnim ukusima Vančinih specijaliteta, Zaječarcima preostaje samo da čekaju dok ne otvori buregdžinicu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *