Predsednik opštine Nikolić: Sokobanja poštuje tradiciju i prati potrebe savremenog turiste, najvažnije da boljitak osete njeni stanovnici

Dan opštine Sokobanja obeležen je danas uručenjem priznanja najzaslužnijim pojedincima i organizacijama. Plakete su namenjene ministarki zaštite životne sredine Ireni Vujović, ministru turizma i omladine Huseinu Memiću, kao i Sektoru za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u znak zahvalnosti  za posebne zasluge tokom odbrane od poplava u junu 2023. godine, i Mesnoj zajednici Šarbanovac za doprinos unapređenju kvaliteta života na selu.

Ministarka Irena Vujović nagrađena je za izuzetno angažovanje, podršku i pomoć u realizaciji projekata koji doprinose zaštiti životne sredine na teritoriji opštine Sokobanja, a priznanje je umesto nje primila državna sekretarka Ivana Hadži Stošić, koja je kao najznačajniji projekat izdvojila jedinstveni sistem grejanja na otpadne i termalne vode.

Ministar turizma Husein Memić na dobijenoj plaketi zahvalio se video porukom i čestitao praznik predsedniku opštine Miodragu Nikoliću.

Tokom svog obraćanja predsednik opštine Nikolić poručio je da Sokobanja teži tome da postane mondensko mesto čuvajući istoriju, tradiciju i kulturu, ali i prateći potrebe savremenog turiste, ali je najvažnije da boljitak i napredak Sokobanje osete njeni stanovnici.

U nastavku su pohvalnice dobili pojedinci koji doprinose razvoju svoje sredine a među njima su Aleksandra Radisavljević iz Vrmdže nagrađena za doprinos razvoju i promociji etno turizma na teritoriji opštine Sokobanja, vlasnica cvećare Snežana Mladenović za doprinos i promovisanje ženskog preduzetništva, poljoprivrednik Dragan Mladenović za unapređenje stočarstva, pčelar Saša Radivojević iz Mužinca i rudar Đorđe Živanović iz Sokobanje za organizaciju jedinstvenog humanitarnog i memorijalnog maratona „kupi Đoletove kilometreˮ.

Pohvalnicom opštine nagrađen je i fotograf, snimatelj i novinar Sokopresa Kristijan Đorđević za poseban doprinos u informisanju građana opštine, kao i Miloš Jovanović kreator i administrator stranice „Sokobanja u slici i rečiˮ.

Budućnost Sokobanje su najbolji učenici koji su takođe na svečanosti dobili pohvalnice. Bogdana Petrović, učenica drugog razreda Srednje škole „Branislav Nušićˮ osvojila je prvo mesto na republičkom takmičenju Književna olimpijada i  drugo mesto na republičkom takmičenju iz Engleskog jezika, a Ivana Pavlović, učenica sedmog razreda takođe prvo mesto na Književnoj olimpijadi. Una Antonijević je učenica generacije u Srednjoj školi „Branislav Nušićˮ, a Uroš Branković učenik generacije Osnovne škole “Mitropolit Mihailo”.

Najbolji sportista je David Mišić, član Omladinskog košarkaškog kluba „Sokobanjaˮ, najbolja sportistkinja Ivana Pavlović iz Karate kluba „Ozren Sokotopˮ. Za doprinos sportu nagrađen je i fudbalski klub „Trebičˮ, kao najbolji sportski klub u 2023.

Pohvalnice su takođe dobili stonoteniseri Osnovne škole „Mitropolit Mihailoˮ za osvojeno treće mesto na Školskoj olimpijadi, zatim učenici koji su ostvarili izuzetne rezultate na takmičenju u džudou u okviru Školske olimpijade, Književnoj olimpijadi, Ekološkoj olimpijadi, sportisti generacije i đaci koji su se plasirali na republičko takmičenje za najbolju dečju karikaturu „Mali Pjerˮ.

Prvi put je uručena nagrada „Rođendanacˮ koja je namenjena bebama rođenim 21. juna 2023. godine, što je ujedno bio poklon za  njihov prvi rođendan, a to su Novak Krstić iz Trubarevca i Vuk Vranić iz Sokobanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *