Sokobanja obeležava Dan opštine i 187 godina organizovanog turizma

Sokobanja u petak proslavlja Dan opštine i 187 godina od početka organizovanog turizma. Tim povodom, tačno u podne biće priređen tradicionalni koktel dobrodošlice u hotelu „Moravicaˮ, a sat vremena kasnije  počeće svečana sednica na kojoj će biti podeljene plakete i zahvalnice.

Među nagrađenima se  ministarka zaštite životne sredine Irene Vujović, ministar turizma i omladine Husein Memić, Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije, MZ Šarbanovac, kao i školarci koji su na takmičenjima najvišeg ranga osvojili nagrade.

Sednici će prisustvovati i predstavnici  pobratimskih opština, iz Kotor Varoši iz Republike Srpske, iz Grčke iz regiona Volvi, kao i iz okolnih opština Aleksinca, Boljevca, Knjaževca, Zaječara.

Proslava Dana opštine biće nastavljena u večernjim satima u bisokopu „Moravicaˮ besplatnom predstavom „Branislav Nušić – Autobiorafijaˮ.

Dan opštine obeležava se u znak sećanja na prvi vaučer koji je napisao Knez Miloš Obrenović, uputivši zastavnika Lazarevića iz Kragujevca na lečenje u Sokobanju.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *