Gimnazijalci ekipno treći na “Arhimedesu”

Ekipa zaječarske Gimnazije u sastavu: Nađa Živić (I4), Marko Milović (II4), Sofija Nikolić (III3) i Pavle Kulić (IV4) osvojila je treću nagradu na Ekipnm prvenstvu srednjih škola Republike Srbije u matematici, održanom u Beogradu u organizaciji Matematičkog društva “Arhimedes”.

Na nadmetanju su učestvovale 33 ekipe, među njima i tri ekipe iz specijalizovanih odeljenja gimnazija koja rade po programu Matematičke gimnazije. Ekipe su imale po 4 takmičara (po jedan učenik I, II, III, IV razreda), tako da je ukupno bilo 132 učenika – takmičara i 33 profesora (rukovodioca ekipa).

Veliko uspeh gimnazijalci su ostavrili i u pojedinačnoj konkurenciji, pa su Marku Miloviću i Pavlu Kuliću pripale druge nagrade.

Čestitamo svima na ovim sjajnim rezultatima, a posebno Marku, Pavlu i njihovoj nastavnici Nataši Stanojević, navodi se na zvaničnom sajtu Gimnazije.

foto: Gimnazija

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *