Radionica “Tragovima rimskog nasleđa” u okviru carske palate

Dečija radionica “Tragovima rimskog nasleđa” biće održana u ponedeljak 27. maja, od 14 časova na arheološkom lokalitetu Gamzigrad, gde se nalaze ostaci antičke rimske carske palate Feliks Romulijane.

Kroz interaktivnu radionicu, učesnici će istražiti bogatu istoriju Rimskog carstva – od arhitekture do umetnosti, od mitova do svakodnevnog života, otkriće sve što čini deo ove fascinantne civilizacije. Priču o Feliks Romulijani čuće od predstavnika Narodnog muzeja iz Zaječara.

Osim istraživanja, deca će imati priliku da se upuste u uzbudljive praktične aktivnosti izrađujući sopstveni katapult od drveta u čemu će im pomoći edukatori iz Dedine garaže. Naučiće osnove inženjeringa dok stvaraju svoje minijaturne verzije ovog drevnog oružja koje su Rimljani koristili u svojim osvajanjima i odbranama. Svako dete će napraviti svoj primerak koji će mu pomoći da praktično shvati princip mehanizma i vežba svoje motoričke veštine

Učešće na radionici je besplatno, a sve materijale potrebne za rad obezbeđuje organizator. Radionica je namenjena deci uzrasta od 7 do 14 godina.

Svi zainteresovani mogu prijaviti svoje dete za učešće na radionici do nedelje, 26. maja ili do popunjavanja kapaciteta radionice putem sledećeg linka https://euinfo.civicatalyst.org/kulturica_zajecar.

Organizatori poručuju – ponesite svoju radoznalost, energiju i spremnost da istražujete jer zajedno ćemo putovati tragovima rimskog nasleđa.

Serijal edukativnih radionica Kulturica priređuju EU Info kutak Niš i Narodni muzej “Zaječar”.

FOTO: FB Narodni muzej Zaječar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *