OŠ “Ljuba Nešić” vicešampion Olimpijade učenika Srbije

Ako je posle Međuokružnog takmičenja bilo neke dileme, sada je otklonjena. Ekipa Osnovne škole „Ljuba Nešić“ iz Zaječara kadra je za velike stvari, što je i dokazala na najvišem mogućem nivou, Olimpijskim sportskim igrama učenika Srbije. Zaječarci su predvođeni profesorom Bojanom Živkovićem na takmičenju u Novom Sadu osvojili 2. mesto u konkurenciji najboljih osam školskih ekipa u državi i na taj način stigli do srebrnog odličja. Ono što je posebno važno za sve učenike jeste činjenica da su došli i do važnog broja poena koji će im značiti pred nastavak školovanja.

OŠ „Ljuba Nešić“ predstavljali su sledeći igrači u četiri kruga takmičenja: Lazar Gligorijević, Đorđe Janković, Petar Klinac, Miloš Đorđević, Alesandro Panić, Strahinja Sokić, Mihajlo Ćirić, Uglješa Nikolić i Ognjen Nikolić.

Sve tri pobede u grupnoj fazi na 12. izdanju Olimpijade učenika Srbije dovele su ih na prag titule, ali je u finalu OŠ „Kralj Petar II Karađorđević“ iz Beograda opravdala ulogu favorita i stigla do trijumfa rezultatom 3:1. Ali ono što ostaje svakako je način na koji su Zaječarci stigli do borbe za pobednički pehar, prvog dana su savladani vršnjaci iz Pećinaca i Smedereva prilično rutinski, a kada je drugog dana ostvaren i trijumf protiv OŠ „8. septembar“ iz Pirota, cilj sa kojim su potajno i krenuli u Novi Sad je i realizovan, osigurana je dugo očekivana medalja.

Drugi dan Olimpijskih sportskih igara doneo je i prvu medalju zaječarskom školskom sportu, ali ono što je izuzetno važno istaći jeste činjenica da grad na Timoku i veliki broj zaječarskih osnovnih i srednjih škola predstavlja više od 70 učenika i profesora na školskoj Olimpijadi, koja je na programu do 30. maja u Novom Sadu.

„S pravom se nadamo da ćemo dočekati bar još neko odličje. Ako ga i ne bude, bićemo sigurni da su svi učesnici iz Zaječara dali svoj maksimum“, poručio je za „Glas sporta“ Miomir Simonović, generalni sekretar Zaječarskog saveza za školski sport (ZŠS).

Izvor: Glas sporta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *