Veliki Izvor domaćin manifestacije „Potekla voda studena“

U Velikom Izvoru će u subotu biti održana 16. Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru „Potekla voda studena“ .

Očekuje se učešće oko 400 folklorista iz zaječarskog, borskog i nišavskog okruga, iz sledećih mesta: Velikog Izvora, Rgotine, Grlišta, Vražogrnca, Halova, Zvezdana, Gamzigrada i Šljivara, sa teritorije grada Zaječara, zatim iz Svrljiga, Sumrakovca u opštini Boljevac, Sikola u opštini Negotin i Mozgova u opštini Aleksinac. Gosti će biti članovi folklornog ansambla “Pastrina” iz Montane u Bugarskoj.

Na ovoj manifestaciji vrši se selekcija folklora za „Smotru folklornih ansambala sela Srbije“ u Кličevcu, koju organizuje Centralni savez amatera u kulturi Srbije. Selektor je Zoran Katić.

Defile učesnika je u 17.30h, a početak kulturno-umetničkog programa je u 18.00h.

Organizator smotre je Ustanova Narodno pozorište Timočke Кrajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa Mesnom zajednicom Veliki Izvor i Centralnim savezom amatera u kulturi Srbije, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

foto: pozorište/arhiva

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *