Preventiva: Fizijatrijski pregledi dece, laboratorijske analize i pulmološki pregledi odraslih

U Zdravstvenom centru Zaječar u nedelju se nastavljaju besplatni preventivni pregleda. Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, brzo i efikasno provere krvnu sliku i izmere krvni pritisak, provere hormone štitaste žlezde, obave pulmološki pregled a svakom građaninu starijem od 50 godina i sa pušačkim stažom dužim od 30 godina biće obavezno urađen i rentgen pluća.

Takođe, biće organizovani fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta kojima će biti pregledana kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem.

Potrebno je da se zainteresovani građani sa s nekim ličnim dokumentom, bez prethodnog zakazivanja, najpre jave u Službu Opšte medicine u Domu zdravlja, odakle će, nakon pregleda, biti upućivani u laboratoriju, odnosno Dispanzer za plućne bolesti (na odeljenje pulmologije) ZC Zajecar.

Roditelji dece predškolskog i školskog uzrasta će, bez prethodnog zakazivanja, svoju decu dovoditi u Službu fizikalne medicine i rehabilitacije u prizemlju Doma zdravlja ( ulaz od strane Hitne pomoći).

I ovoga puta, svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje.

Podsetimo, protekle nedelje je 23 hiljade građana širom Srbije obavilo preventivne preglede, a kod njih 1800 uočene su zdravstvene nepravilnosti i poslati su na dalju dijagnostiku i lečenje

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *