Pesničke večeri u okviru 38. Festivala “Mladi maj”

U Pozorišnom muzeju u Zaječaru juče je svečano otvoren 38. Festival mladih pesnika “Mladi maj”, besedom našeg poznatog književnika Rusimira Arsića.

Vladimir Đuričić, direktor Pozorišta “Zoran Radmilović”, rekao je ovom prilikom da su tradicija ovog Festivala i trnovit put doveli do manifestacije poezije, koja je respektabilna u zemlji ali i u regionu.

Danas sledi gostovanje pesnika u zaječarskim osnovnim i srednjim školama, a od 13 časova u okviru rubrike „Poezija, edicija, povelja” u Pozorišnom muzeju biće reči o stvaralaštvu našeg istaknutog književnika Gorana Petrovića, dobitnika Ninove nagrade, koji nas je nažalost, nedavno napustio. Govoriće Dejan Aleksić, Ana Gvozdenović I Ivana Hrenko.

Večeras u 18 sati, organizatori najavljuju nastavak festivala u Pozorišnom muzeju predstavljanjem radova učenika zaječarskih osnovnih i srednjih škola, od 19 časova nastupaju pesnici Uroš Marković i Gavrilo Mile Princip. O „Smederevskoj pesničkoj jeseni”, od 20 časova govoriće Ivana Stojić i Katarina Đorđijevska.

Finale Festivala mladih pesnika  je 25. maja, kada će između šestoro finalista biti izabran pobednik Festivala, a biće dodeljena i nagrada “Sergije Lajković” za poseban doprinos i afirmaciju književnog stvaralaštva mladih.

Organizator je Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelji Grad Zaječar i Ministarstvo kulture i informisanja.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *