Osnovna škola “Desanka Maksimović” obeležila svoj dan

Nagrađivanjem učenika za postignute rezultate na brojnim takmičenjima, Osnovna škola “Desanka Maksimović” obeležila je svoj dan u sali zaječarskog pozorišta. Svečanost je upotpunio program pod nazivom “Da si sa nama ovoga maja”, kroz koji đaci škole i članovi dramske družine vode publiku kroz bogat život velike pesnikinje, čije ime nosi najstarija škola u gradu.

Prisutnima se ovom prilikom obratio direktor Nebojša Milijić koji je rekao da mu je velika čast i privilegija da vodi decu koja su postigla zapažene rezultate na takmičenjima i koja nastavljaju vredno da rade. Dodao je da je takođe velika čast biti direktor škole koja godinama postiže najbolje rezultate na završnom ispitu u Zaječarskom okrugu i obrazovne ustanove koja je dva puta dobila Svetosavsku nagradu, jer malo je škola sa ovakvim priznanjima. Uz to škola je u centru kulturnih dešavanja u gradu, u kojima učestvuju dramska družina, rok orkestar, hor…

Dan škole obeležen je na dan rođenja jedne od najvećih srpskih pesnikinja, čije ime nosi ova obrazovna ustanova. Desanka Maksimović rođena je 16. maja 1898. godine u selu Rabrovica kraj Valjeva. Ceo svoj život posvetila je književnom stvaralaštvu i za sobom ostavila blizu pedeset knjiga poezije i proze.

Foto: FB OŠ Desanka Maksimović Zaječar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *