Đurđevdanski običaji na manifestaciji u Gamzigradu

U Gamzigradu kod Zaječara, u nedelju će biti održan 17. Đurđevdanski sabor .

Program počinje u 10 sati takmičenjem u malom fudbalu, nastavlja se izložbom tradicionalne hrane i rukotvorina, takmičenjem u kuvanju jagnjeće čorbice, dečjom likovnom kolonijom.

Prikaz običaja „Promuz ovaca” predviđen je za 17 sati, defile kulturno-umetničkih društava za 17.30, a kulturno-umetnički program za 18 sati.

U kulturno-umetničkom programu učestvuju: KUD „Romulijana“ iz Gamzigrada, KUD „Zoran Gajić“ iz Rgotine, KUD „Stojan Nikolić -Čile“ iz Velikog Izvora, KUD „Dubočane“ iz Dubočana i KUD „Šljivar“ iz Šljivara.

Tokom programa predviđen je i izbor najlepše pastirice Đurđevdanskog sabora kao i proglašenje pobednika u kuvanju jagnjeće čorbice.

Organizator manifestacije je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu Zoran Radmilović u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zaječara i Mesnom zajednicom Gamzigrad, a pokrovitelj je grad Zaječar.

foto: arhiva/zaječarsko pozorište

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *