Starije grupe vrtića „Ljiljan“i „Zdravac“ pobednici “Lige malih šampiona”

Najbolje ekipe iz svakog od pet zaječarskih vrtića – Đurđevak, Zdravac, Ljiljan, Svitac i Maslačak, nadmetale su se u dve izuzetno zanimljive discipline – trci na 20.000 centimetara i motoričkom poligonu „Budi brz i spretan“ u gradskom finalu „Lige malih šampiona“.

Starije grupe iz vrtića „Ljiljan“i „Zdravac“ su sjajnim nastupom obezbedile plasman na državno finale koje će biti održano krajem septembra u Beogradu u sklopu tradicionalnog „Sajma sporta“.

Stariju grupu činili su mališani od 5 i 6, pripremnu od 6 i 7 godina, a ukupno je između 250 i 300 mališana prošlo kroz ovogodišnje izdanje projekta. Ipak, halom sportova na Кraljevici su prodefilovali samo odabrani, 10 najboljih iz svake od grupa, sastavljeni u kombinaciji po pet dečaka i devojčica. Na kraju, najviše razloga za zadovoljstvo imaju članovi starije grupe vrtića „Ljiljan“ koji će nastupiti na Državnom finalu u poligonu „Budi brz i spretan, dok će njihovi vršnjaci iz vrtića „Zdravac“ učestovati u disciplini „Trka na 20.000 centimetara“.

Zaječarski savez za školski sport, Sportski savez grada Zaječara i Predškolska ustanova „Đulići“ bili su prethodna dva meseca na istom zadatku, organizaciji i sprovođenju „Lige malih šampiona“, akcije Sportskog saveza Srbije i Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije.

„Srpsku kuću sporta“ predstavljao je Dragan Šešum, dok se u ime Saveza za predškolski sport obratio Goran Vještica. Predsednik Sportskog saveza Dragiša Simonović poželeo je puno sreće svim učesnicima, dok je takmičenje svečano otvorila direktorka PU „Đulići“ Tanja Jovanović. Velika zahvalnost ide i na adresu profesora fizičkog vaspitanja, koje je angažovao Zaječarski savez za školski sport da pomognu u realizaciji manifestacije.

Svi učesnici gradskog finala su pobednici, pokazali su to i na terenu, pa su iz tog razloga svi mališani nagrađeni medaljama i diplomama, dok je i svakom od vrtića Predškolske ustanove „Đulići“ pripao i pehar organizatora takmičenja.

izvor i foto: Glas sporta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *