Subotička predstava “Igraj se sa mnom” najbolja na Festivalu za decu u Zaječaru

Svečanom dodelom nagrada dobitnicima i izvođenjem predstave za decu zaječarskog teatra „Pepeljuga“ u čast nagrađenih, spuštena je zavesa na 14. Pozorišni festivala za decu „ZajeČAR“.

Stručni žiri 14. Pozorišnog festivala za decu „ZajeČAR“, u sastavu: dramaturg Željko Hubač, predsednik, glumica Nataša Petrović, član i glumac Miloš Tanasković, član, nakon odgledanih 5 predstava u takmičarskom delu Festivala, doneo je odluku da predstavu „Igraj se sa mnom” Dečjeg pozorišta iz Subotice proglasi za najbolju na Festivalu.

U obrazloženju žirija se kaže:„Izuzetno maštovit rediteljski postupak omogućio je glumcima prostor za scensku igru koja se zasniva na nizu pozorišnih veština koje su oni plasirali publici na efektan način.”

Žiri je odlučio da nagradu za najbolju glumicu 14. Pozorišnog festivala za decu „ZajeČAR“, dodeli Blanki Horvat za ulogu Majstora u predstavi „Igraj se sa mnom” Dečijeg pozorišta iz Subotice.

Za najboljeg glumca 14. Pozorišnog festivala za decu „ZajeČAR“, žiri je proglasio Čabu Benca Kemiveša za ulogu Majstora u predstavi „Igraj se sa mnom” Dečjeg pozorišta iz Subotice.

Žiri je doneo odluku da Specijalnu glumačku nagradu dodeli Bojani Đurašković za ulogu Pinokija u istoimenoj predstavi Pozorišta Pan teatar iz Beograda.

Najviše glasova publike dobila predstava “Maštošumke pitalice” po tekstu i u režiji Monike Romić, u produkciji MoniCard Beograd, 9,81.

U čast nagrađenih izvedena je premijera predstave Narodnog pozorište Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ Zaječar „PEPELJUGA“ u adaptaciji i režiji Olivere Viktorović.

Iako nije bila u konkurenciji za nagrade, publika je ocenjivala i predstavu zaječarskog teatra, pa je „PEPELJUGA“ dobila najvišu ocenu 9,9.

foto: zaječarsko pozorište

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *