Školarci na prolećnom odmoru

Za osnovce i srednjoškolce u užoj Srbiji u ponedeljak počinje prolećni raspust koji se završava 6. maja 2024. godine. Na nastavu se ponovo vraćaju dan kasnije. Spojeno sa vikendima đaci će imati pauzu od 10 dana.

Prolećni raspust obuhvatiće i prvomajske i vaskršnje praznike.

Ovo je ujedno i poslednji raspust u ovoj školskoj godini.

Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust počinje u ponedeljak, 17. juna 2024. godine, odnosno tog dana je kraj škole. Za učenike osmog razreda letnji raspust počinje po završetku završnog ispita, navodi se u školskom kalendaru za sledeću školsku godinu.

Kako piše u tom dokumentu, učenici osmog razreda polagaće završni ispit ili malu maturu 17, 18. i 19. juna 2024. godine.

Kako sa navodi na sajtu Ministarstva prosvete, za učenike I, II i III razreda gimnazije i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola i učenike I i II razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje u ponedeljak, 24. juna 2024. godine, odnosno već u petak, 21. kada je zapravo poslednji dan škole.

Za učenike IV razreda gimnazije, IV razreda četvorogodišnjih i III razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje po završetku maturskog/završnog ispita.

Važni  datumi
29. april – 6. maj – prolećni raspust
31. maj – kraj školske godine za đake 4. razreda gimnazija
14. jun – kraj godine za osmake (ali sledi polaganje male mature)
21. jun – kraj za ostale osnovce i srednjoškolce
17, 18. i 19. jun – mala matura
28. jun – Vidovdan i svečana podela knjižica

izvor: Blic

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *