Brojna priznanja za učenike Muzičke škole “Stevan Mokranjac”

Nikola Kalinović, učenik trećeg razreda klavira muzičke škole “Stevan Mokranjac” u Zaječaru, u klasi profesora Nikole Stojkovića, sjajnim nastupom predstavio je svoj grad i školu na koncertu pod nazivom “Wiener talenti – Na krilima muzike” u Zadužbini Ilije Milosavljevića Kolarca. Koncert je bio nagrada najuspešnijim učenicima iz 12 gradova širom Srbije.

Na Međunarodnom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike, koje je održano u Beogradu, učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru su briljirali. U klasi profesorke Sandre Nikolić, učenica Maša Janković je osvojila PRVU nagradu (100 poena) iz teorije muzike, u klasi profesorke Marije Radulović, učenik Marko Stokić je osvojio PRVU nagradu (99 poena), takođe iz teorije muzike.

Na republičkom takmičenju iz klavira, učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru, postigli su takođe odlične rezultate.

U klasi profesorke Milene Ćirić, učenica Nikolina Jović (prva kategorija), osvojila je PRVU nagradu, sa 95 poena, dok je učenik Vuk Ristić (druga kategorija), osvojio TREĆU nagradu, sa 75 poena.

Učenik Nikola Kalinović (druga kategorija), osvojio je pohvalu, sa 74 poena.

„Čestitamo učenicima i nastavnicima na postignutom uspehu i želimo im uspešna takmičenja i ubuduće“, kažu u ovoj zaječarskoj školi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *